Volvo Amazon 122S Rally prepared - Ready to enjoy !

  • Bouwjaar: 1961
  • Kilometerstand: 3.150 km

Deze Amazon is één van de eerste van het modeljaar 1962, dus met de nieuwe B18 motor en 12V elektriciteitssysteem. Het is een originele 122S, dus af fabriek geleverd met de krachtigere motor en remschijven vooraan. 

Deze wagen werd begin jaren 2000 volledig en vakkundig als rallywagen opgebouwd in Zweden, met oog voor kwaliteit, detail en robuustheid.

Na jaren intensief en succesvol gebruik werd de wagen terug helemaal uit mekaar gehaald en volledig terug opgebouwd, door dezelfde eigenaar. Gezien de leeftijd van de eigenaar heeft hij hierna slechts een 3.000 km meer gereden. 

Deze wagen is zeer kwalitatief gebouwd! O.a. voorzien van een rolkooi, kuipstoelen, 4-punts gordels, centrale handrem, alle remleidingen in het interieur gelegd, blussysteem in het motorcompartiment, carterbescherming, ... 

Een op en top inzetbare rally auto, uitermate geschikt voor het zwaardere werk, zoals een winterrally, lange-afstandsrally, enz.! 

Bij de restauratie/bouw werd de nadruk gelegd op de technische kwaliteit en de laklaag is niet perfect afgewerkt. 

Een unieke auto, voorzien van alle Zweedse rally documenten - Zweeds APP K-paspoort voor Hillclimb, Rally & Racing - alsook een aantal extra onderdelen: wielen, motorkap met alle originele stickers van vroegere rally’s, enz. Onmiddellijk inzetbaar en dit voor een fractie van de prijs om zo'n wagen te bouwen! 

Wagen te bezichtigen na afspraak.

-