Met de ‘262C’ kwam Volvo voor het eerst met een uitzonderlijke luxe Coupé op de proppen dewelke werd gebaseerd op de 200-serie. De wagen werd gebouwd door Bertone tussen 1977 en 1981 en was in zijn beginjaren enkel in het grijs leverbaar. Het dak werd echter uitgevoerd met vinyl.
In 1979 en 1980 vervoegden enkele andere kleuren het gamma zoals brons, lichtblauw en zwart.

Al krachtbron koos men voor de V6 PRV motor dewelke in samenwerking met Peugeot, Renault en Volvo werd ontwikkeld. Zowel een 2.7L als 2.8L motor waren beschikbaar. Standaard werd deze gekoppeld aan een manuele 4-versnellingsbak, maar ook een automaat was verkrijgbaar.

De rijkelijk en luxueuze aankleding van de wagen gaf de bestuurder alle comfort; elektrische ramen, centrale vergrendeling, een volledig lederen interieur, cruise controle, airconditioning, licht metalen velgen,… Het behoorde allemaal tot de standaard.

De productie werd na 4 jaar gestaakt bij 6622 exemplaren.

 “Collection by Vermant” is blij u deze Volvo 262C uit 1981 te mogen aanbieden. Het betreft een exemplaar uit het laatste productiejaar, voorzien van zijn originele 2.8L sterke V6 motor, goed voor zo’n 130pk. Deze kracht wordt overgebracht d.m.v een 3-traps automaat.

De wagen werd nieuw afgeleverd op 13 november 1981 in Toronto, Canada en werd uitgevoerd in ‘light blue metal’ met een zwart leder interieur.
In 2009 mocht de wagen via Nederland naar Europa komen om vervolgens vanaf 2010 deel uit te maken van een Belgische (privé) Volvo verzameling.

Inmiddels heeft deze uitzonderlijke Bertone Coupé slechts 101.000 aantoonbare km’s gelopen en is hij nog steeds in een erg mooie en onverprutste staat.
Het interieur is smetteloos en ook het lakwerk - dat in het verleden werd herdaan – is in prima staat. Daarnaast zijn alle originele boekjes
(Manual, Maintenance records, Dealer directory, Blaupunkt,…) aanwezig evenals tal van facturen.

De auto geniet nog van een onderhoudsbeurt voor verkoop.

-