Triumph TR3 A - Absolute top condition!

  • Bouwjaar: 1962
  • Kilometerstand: 2809

In de jaren '50 bracht Triumph met de TR2 hun eerste sportwagen op de markt. De aanduiding TR was enkel voor de sportmodellen van Triumph voorbestemd.

In 1955 lanceerde Triumph de TR3, de tweede generatie van hun sportwagen. In 1957 kwam dan de TR3 A op de markt, een update van de 'gewone' TR3.

De TR3 A had verschillende upgrades ten opzichte van de 'gewone' TR3. De upgrade bestond uit: brede voorgrille, klinken op deur, een centrale handgreep op de koffer en schijfremmen vooraan. Door de standaard schijfremmen, was dit een van de beste remmende voertuigen uit zijn tijdsperiode en zeer geliefd voor motorsportdoeleinden.

Deze specifieke Triumph TR3 A, die 35 jaar eigendom was van 1 eigenaar uit het droge Arizona, werd naar Zweden geëxporteerd waar hij vakkundig is gerestaureerd. De originele kleur Signal Red werd 4 jaar geleden bij de restauratie opnieuw aangebracht. Bij deze restauratie is buiten de laklaag en het interieur ook het motorische gedeelte onder handen genomen.

Sinds de restauratie heeft de wagen een kleine 3.000 mijl gereden. Na een grondige inspectie hebben we nog een aantal aandachtspunten ontdekt en we hebben dan ook kosten noch moeite gespaard om al deze zaken te vernieuwen, zodat deze wagen nu in uitmuntende staat verkeert voor zijn nieuwe eigenaar.

Hierbij werd een volledig nieuwe koppeling inclusief drukgroep en lager geplaatst, gelijktijdig werden dan ook de differentieel- en carterpanpakking vervangen. Verder werden de ophangingsrubbers en gewrichtskogels van het stuur vervangen, alsook werd er een nieuwe benzinepomp gemonteerd. Als laatste is ook de voorruit vervangen en hebben we een nieuwe softtop op maat laten maken om een perfecte pasvorm te kunnen garanderen.

Uiteraard werd er ook een groot onderhoud uitgevoerd met o.a. nieuwe bougies, bougiekabels, distributiekap en rotor. Ook alle oliën werden vervangen: motor, versnellingsbak en achterbrug. Als finishing touch is de auto ook volledig uitgelijnd.

Kortom een uniek gelijnde, Britse sportwagen in tip-top conditie. Klaar voor ongeëvenaard en onvergetelijk rijplezier. Dit allemaal voor een zeer betaalbare prijs die ongetwijfeld waardevast is!

Wagen te bezichtigen op afspraak.

 

-