Porsche 911S Targa - Untouched original & full matching!

  • Bouwjaar: 1970
  • Prijs: €
  • Kilometerstand: 12696

WAGEN MOMENTEEL IN RESTAURATIE:


In 1963 bracht Porsche de opvolger van de 356 op de markt. Toen nog met type aanduiding 901, maar al snel moest dit veranderen naar 911. Hiermee ontstond de meest iconische sportwagen ooit.

In de loop der jaren werd het modellengamma vergroot. Naast de ‘basis’ 911 met 2.0L sterke 6 cilinder - goed voor 130 pk - zouden diverse uitvoeringen verkrijgbaar zijn. De standaard 'T'
(110PK), het comfortmodel 'E' (155PK) of de Super 'S' (160PK).
In de daarop volgende jaren groeide de motorinhoud van 2,0 naar 2,2 en 2,4 liter. Het vermogen liep hierbij uiteraard telkens hoger op tot 125, of 130pk voor de 911T, 165pk voor de 911E en zelfs 180 of 190pk voor de legendarische 'S'.

Vanaf 1967 kwam de Targa op de markt en dit als een 'veiligheidscabriolet' met permanent gemonteerde rollbar en verwijderbare softtop. Porsche combineerde bij deze uitvoering het gevoel van een cabrio met de zekerheid van een rolbeugel. De eerste types - softwindow genaamd - hadden een uitritsbare plastic achterruit, maar vanaf 1969 werd een vaste glazen achterruit geleverd. De wielbasis werd in datzelfde modeljaar vergroot met 57mm, met een verbeterd rijcomfort als resultaat.

Collection by Vermant is verheugd om u deze bijzondere Porsche 911S Long wheel base Targa uit 1970 - VIN 911031**** -   te mogen aanbieden. Het betreft een uiterst origineel exemplaar van het zogenaamde ‘F-model’, voorzien van zijn matching numbers 2.2L sterke 6-cilinder, goed voor 180PK.
De wagen werd destijds nieuw geleverd in de USA in Burgundy Red met een zwart lederen interieur. Daarnaast kreeg de wagen nog getinte ruiten, een manuele antenne en luidsprekers mee als optie.


Deze iconische Porsche is na een kleine 50 jaar nog steeds in een uiterst zeldzame en onverprutste originele staat. Inmiddels werd deze klassieker wel technisch geheel nagelopen en in orde gemaakt. O.a. voorzien van nieuwe warmtewisselaars en einddemper, nieuwe schokdempers, nieuwe benzinetank met leidingen alsook werden 5 nieuwe banden geplaatst. Ook de ophanging en het remsysteem werden geheel nagekeken. Deze wagen rijdt zalig!

Verder beschikt deze 911 nog steeds over al zijn origineel plaatwerk dat quasi volledig roestvrij is!
Mechanisch een topper, cosmetisch in zijn oude glorie.

Dit is de perfecte auto om nog enkele jaren van te genieten in zijn originele “patina” om hem dan ooit cosmetisch in nieuwstaat te brengen.
De perfectionisten kunnen natuurlijk de wagen eerst, in onze gespecialiseerde werkplaats, van een nieuwe laklaag met nieuwe rubbers laten voorzien alvorens ervan te gaan genieten.

Deze fantastische en uiterst zeldzame Porsche komt met zijn originele boekjes (ook serviceboek) en toolkit.

Een uiterst zeldzame en historisch waardevolle 911S in een nog uniekere originele staat zoals je ze nog zelden tegenkomt! Klaar om van te genieten in zijn oorspronkelijke staat en de perfecte basis om ooit een concoursauto van te maken. Bovendien is dit ongetwijfeld een topinvestering!

Wagen te bezichtigen na afspraak.

-