Mercedes 190SL Coupé - Original condition - Books

  • Bouwjaar: 1957
  • Prijs: € 87450
  • Kilometerstand:

De Mercedes 190SL, gekend als de R121 serie door de specialisten, werd geproduceerd van 1955 tot 1963 en was de commercieëlere versie van de legendarische Mercedes 300SL. De 190SL combineerde de flair, klasse en stijl van zijn grotere broer, maar in een iets compacter formaat. Ook op technisch vlak was er een onderscheid, want de 190SL was immers uitsluitend leverbaar met een 1,9-liter viercilinder motor, goed voor zo'n 105pk, daar de 300SL een 215pk sterke 6 cilinder onder motorkap had.

De 190 SL werd in drie varianten aangeboden: de Roadster met enkel een softtop, de Coupé met enkel een hardtop – een variant voornamelijk voor de Amerikaanse markt en de derde variant combineerde beide daken af fabriek.

'Collection by Vermant' zijn zeer verheugd u deze  R121 Coupe te kunnen aanbieden. Het betreft een extreem en zeer uitzonderlijk origineel exemplaar dat het levenslicht zag op 28.01.1957 en werd uitgevoerd in brandweerrood met een beige leder interieur en een creme kleurig dak. Deze beauty beschikt na meer dan 60 jaar nog steeds over alle originele panelen (deuren, motorkap en kofferdeksel), alsook de originele én volleig roestvrije vloerplaat. Ook de 5*15 Lemmerz velgen met datum “2/57”, zijn ongetwijfeld deze waarmee de auto de fabriek verlaten heeft.

Maar ook het volledige interieur: zetels, deurpanelen, dashboard, matten en het chroomwerk zijn nog volledig origineel en voorzien van een niet te evenaren “patine”.

In de werkplaats van Collection by Vermant werd dit bijzondere pareltje geheel en minutieus nagekeken vermits deze auto enkel het beste verdient!  De motor en versnellingsbak werden gedemonteerd, nagekenen en overal van nieuwe pakkingen en dichtingen voorzien. De dichtingen van het differentieel werden ook gelijktijdig vervangen. Verder werden de carburatoren geriviseerd, de ontsteking en de kleppen afgesteld en er werd afgerond met een groot onderhoud waarbij er nieuwe bougies, bougiekabels, delcokap, rotor, condensator,  platines, en riemen werden gemonteerd.  Ook alle vloeistoffen en oliën met bijhorende filters werden vervangen.

Het onderstel werd voorzien van nieuwe stuurstangen en stuurdemper, nieuwe motorsteunen en het geheel werd afgerond met het afstellen van de remschoenen en een 4-wiel uitlijning.

Een zeer unieke kans, once of a lifetime, om een wagen in zo’n originele staat tegen te komen die er na meer dan 60 jaar nog steeds als een zeer statige en waardige dame staat die uitzonderlijk geconserveerd is. Onderhuids is de wagen volledig in orde gemaakt en vertrekkensklaar voor zijn nieuwe leven inclusief jaren onbetaalbaar rijplezier! Om het geheel nog wat exclusiever te maken is deze wagen zelfs nog voorzien van zijn oorspronkelijke documentenmap met origineels serviceboekje!

-