Als een ode aan de 7 overwinningen van Jaguar tijdens de historische 24h van Le Mans, kregen de ingenieurs van het Britse merk een uitzonderlijke opdracht toegewezen. Omdat er 3 van de 7 overwinningen werden behaald met de legendarische ‘D-type’ werd hen gevraagd om een moderne versie van dit icoon te ontwikkelen.

Als basis van dit unieke project beschikten de ingenieurs over een ‘F-type R‘ met de reeds potente 5.0L V8 compressormotor. Door middel van enkele aanpassingen tikte dit project af op een vermogen van 575 pk en 680 Nm. Hij kreeg vervolgens meteen de badge van ‘krachtigste Jaguar ooit’ opgespeld.
Naast de motorische aanpassingen werd er ook gekozen voor een nieuwe – vierdelige – uitlaatsysteem, keramische remmen en een aangepaste ophanging.

De convertible werd niet enkel onderhuidse aangepast, maar de ingenieurs gaven de F-type ook enkele optische wijzigingen mee. De voorruit werd met 11,4cm verlaagd om het roadster effect te bekomen en een aerodynamische vin achter de bestuurder -gelijkaardig aan de D-Type- werd toegevoegd. Talloze componenten werden overigens in koolstofvezel uitgewerkt, waardoor het totale gewicht ongeveer 100kg lager kwam te liggen.

Voor de afwerking van het koetswerk had men keuze uit vijf kleuren, al dan niet met de optionele stickers.

Het resultaat kreeg de naam ‘Project 7’ mee, hetgeen wederom een verwijzing was naar de zegenreeks van Jaguar tijdens de 24h van Le Mans.

Bij een oplage van 250 stuks wereldwijd werd de productie gestaakt.

‘Collection by Vermant’ is bijzonder fier om u deze uitzonderlijke Jaguar F-type ‘Project 7’ van December 2015 te mogen aanbieden. Het betreft één van de zelfzame 250 exemplaren wereldwijd geproduceerd dewelke is voorzien van een 5.0L sterke V8 motor, goed voor 575pk. Deze kracht wordt naar de achterwielen overgebracht d.m.v een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen.

De wagen werd nieuw geleverd aan de Italiaanse actrice Luigina 'Gina' Lollobrigida op 22 december 2015 door Jaguar Rome en is uitgevoerd in ‘Ultra Blue’ met een zwart leder interieur. De optionele witte stickers, het 4 punts veiligheidsharnas en de ‘project 7’ helmen, geven de wagen net die extra ‘historische’ toets!

In September 2018 -bij een km stand van 6000km- werd de wagen verkocht aan een Zweedse Jaguar specialist. Een registratie en bijhorende Zweeds kenteken – op naam van de garage volgde. In juni 2019, bij een kilomterstand van 6.250 km vond de wagen zijn nieuwe thuis bij een Belgisch autoverzamelaar.
Inmiddels heeft dit unieke verzamelobject slechts 7.900 km gereden en verkeert de wagen nog steeds in een onberispelijke staat!

De ‘Project 7’  is voorzien van:

 • De 2 originele helmen opgeborgen in de originele tassen
 • Een softtop opgeborgen in de originele tassen
 • Originele ‘Project 7’ car cover
 • Kopie van het Italiaanse inschrijvingsbewijs op naam van L. Lollobrigida
 • Kopie van het rijbewijs van L. Lollobrigida
 • Kopie van een Jaguar echtheidscertificaat,
 • Kopie van de online service history met bijhorende Check up document
 • Italiaanse en Zweeds kenteken
 • Zweedse inschrijvingsdocumenten


16 december 2015 = 8km
11 september 2018 = 6.075km
21 mei 2019 = 6.159km

  -