Bentley Continental Supersports 2 seats configuration - Only 17.000 KM

  • Bouwjaar: 2010
  • Kilometerstand: 17.310 km

De Bentley Supersports was de laatste en meest hardcore versie van de Continental GT reeks.

De naam Supersports is afkomstig van de iconische Bentley 3-Litre. Dit was in zijn tijd (1925) een van de krachtigste auto’s op de markt met een vermogen van 85 pk.

Bij de introductie van deze reeks Supersports is Bentley trouw gebleven aan de geschiedenis van de naam. De 630 pk sterke W12 motor was, tot de introductie van de laatste generatie Supersports in 2017, de krachtigste en meest snelle Bentley ooit gebouwd. De Supersports heeft ten opzichte van de standaard Continental GT een vermogenstoename van 70 pk en een gewichtsbesparing van 50 kg. In combinatie met een vierwiel aandrijfsysteem is de acceleratie tijd van 0 naar 100 km/u slechts 3,7 seconden.

Deze specifieke Supersports is voorzien van quasi alle mogelijke opties die destijds beschikbaar waren. Deze wagen is bovendien voorzien van carbonfiber kuipstoelen die afkomstig zijn uit de Bugatti Veyron. De carbonfiber wordt doorgetrokken in het dashboard, waar alle panelen hiervan voorzien zijn. Achter de stoelen zit tevens een carbonfiber stang die de stijfheid van het chassis nog meer versterkt. Een van de meest exclusieve opties op deze wagen is het NAIM-soundsysteem. Dit soundsysteem van 15 speakers was bij zijn introductie het meest krachtige systeem beschikbaar in een auto.

Uiteraard is deze auto voorzien van  alle boekjes en historiek die de lage kilometerstand van 17.000 km garanderen. Deze wagen heeft recent ook een groot onderhoud gehad bij Bentley Bourgoo. 

Eén van de meest exclusieve en zeldzame Continental GT versies en hierdoor ongetwijfeld een klassieker in wording.

De wagen is afkomstig uit een privé collectie en wordt verkocht in opdracht van de eigenaar.

Te bezichtigen na afspraak. 

-